Τα μύρτιλλα:
- αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμινών (βιταμίνες Α και C, σίδηρο, βιταμίνη Β)
- είναι πλούσια σε πολυφαινόλες και έχουν εξαιρετική αντιοξειδωτική επίδραση.
- οι φυτικές ίνες του φρούτου μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη μιας σειράς εντερικών παθήσεων και φλεγμονών, όπως είναι η ελκώδης κολίτιδα.
- εμποδίζουν την ανάπτυξη βακτηριδίων που προκαλούν λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.
- περιέχουν χημικές ουσίες που καταστέλλουν τα συμπτώματα της διάρροιας.
- δρούν κατά των ίων και διαθέτουν υψηλή περιεκτικότητα σε ακετυλό-σαλικυλικό οξύ(συστατικό της απιρίνης).
- αποτελούν διουρητικό, αντισηπτικό, βακτηριοκτόνο και τονωτικό του οργανισμού.
- προφυλάσσουν από πολλές ασθένειες όπως απώλεια μνήμης, ηλικιακές ασθένειες, καρκίνο, κακή χοληστερόλη, υψηλή συγκέντρωση σακχάρου στο αίμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου